neděle 26. srpna 2012

Salát s hovězím masem a grilovanými paprikami

Nejsem ten typ, co si jako hlavní jídlo dává salát. Cítím se potom vždycky trošku ošizená. Když už salát místo hlavního chodu, musí být pořádný, vydatný a musí být léto!  A takový je přesně salát s hovězím masem, grilovanou paprikou a medovo - horčicovou zálivkou…





Pro 2 až 3 osoby budete potřebovat:


1 salát lollo biondo
1 plátek hovězí roštěné
2 červené papriky
2 brambory

Na horčicovo - medovou zálivku:

Trochu olivového oleje = cca. 3 lžíce
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce medu
Šťáva z ½ limetky

Postup:


Salát otrhejte, omyjte, osušte a rozdělte na 2 nebo 3 talíře. Papriky si očistěte a rozkrájejte na čtvrtky, potřete olivovým olejem a ogrilujte (buď pár minutek na kontaktním grilu, nebo na normálním grilu, nebo prostě jen v troubě na vysokou teplotu), potom vyndejte z grilu, opepřete, osolte a rozkrájejte na kousky. Brambory si celé předvařte, nechte vychladnout a rozkrájejte. Maso si nakrájejte na nudličky a opečte na pánvi na lžíci olivového oleje, osolte a opepřete. Na salátové listy položte plátky hovězího, pečené papriky a brambory.

Dresing: Cca. 3 lžíce olivového oleje, 1 lžičku hořčice, šťávu z limetky a 1 lžíci rozehřátého medu spolu dobře promíchejte.

Salát podávejte zakapaný dresingem, zapíjejte červeným vínem a užívejte posledních slunečných dnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat