sobota 2. června 2018

Letní salát s trhaným kuřecím masem

Trhané maso je hit. Hlavně vepřové. Tenhle recept ja ale letní a lehký, křupavé salátové listy a dobře ochucené kuřecí maso. Trhané kuřecí připravuji v parní troubě od Electrolux. Krásně se upeče a zůstane díky páře i hezky šťavnaté. Další použití už je potom hodně variabilní. Já mám ráda svěží variantu se zeleninou, skvěle poslouží ale i na všechny výlety do přírody a nebo prostě jako oběd do krabičky do práce. Dá se dát třeba do burgeru nebo sandwiche a zabalit s sebou na cesty.


Ingredience na 3 porce:


2 kuřecí prsa
2 velké cibule
1 lžíce uzené papriky
špetka sušeného zázvoru
limetová šťáva
2 stroužky česneku
1 lžíce třtinové cukru
olivový olej
sůl, pepř
voda nebo pivo na podlití

salát litlle gem
rajčata
okurka

olivový olej
balsamico
sekaná petrželka
špetka cukru


Postup:


1. Kuřecí prsa si očistíme, dobře osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi do zlatava a dáme stranou. Cibuli na kostičky si orestujeme, přidáme česnek nakrájený najemno, zasypeme paprikou, zázvorem a cukrem. Stáhneme z ohně a vrátíme do pánve kuřecí prsa. Podlijeme vše vodou, dáme péct do trouby vyhřáté na 150 C s parním programem. Pokud byste parní troubu neměli, dejte na dno trouby alespoň kastrůlek s vodou. Kuře pečeme asi hodinu, často kontrolujeme a podléváme, aby se cibulka nepřichytila. Časem se krásně zkaramelizuje a dodá masu chuť. 

2. Po hodině by mělo být maso upečené a mělo by se rozpadat. Maso roztháme vidličkou, mělo by to jít dobře. Zamícháme s cibulovou směsí a ještě zakápneme trochou limety.

3. Nakrájíme si salátové listy, okurku a rajče. Připravíme si dresing. V mističce spolu prošleháme olivový olej, balsamicový ocet, posekanou petrželku a špetku cukru. Potom už jen podáváme.




2 komentáře:

  1. Trhané kuřecí? Zkoušela jsem aztím vepřové, ale o kuřecím slyším prvně. ALe podle fotek to vypadá perfektně, určitě vyzkouším. Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to taková odlehčenější varinta, chutná jinak než klasické trhané vepřové, ale taky moc dobrá :)

      Vymazat