Ingredience na 3 porce:
2 kuřecí prsa
2 velké cibule
1 lžíce uzené papriky
špetka sušeného zázvoru
limetová šťáva
2 stroužky česneku
1 lžíce třtinové cukru
olivový olej
sůl, pepř
voda nebo pivo na podlití
salát litlle gem
rajčata
okurka
olivový olej
balsamico
sekaná petrželka
špetka cukru
Postup:
1. Kuřecí prsa si očistíme, dobře osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi do zlatava a dáme stranou. Cibuli na kostičky si orestujeme, přidáme česnek nakrájený najemno, zasypeme paprikou, zázvorem a cukrem. Stáhneme z ohně a vrátíme do pánve kuřecí prsa. Podlijeme vše vodou, dáme péct do trouby vyhřáté na 150 C s parním programem. Pokud byste parní troubu neměli, dejte na dno trouby alespoň kastrůlek s vodou. Kuře pečeme asi hodinu, často kontrolujeme a podléváme, aby se cibulka nepřichytila. Časem se krásně zkaramelizuje a dodá masu chuť.
2. Po hodině by mělo být maso upečené a mělo by se rozpadat. Maso roztháme vidličkou, mělo by to jít dobře. Zamícháme s cibulovou směsí a ještě zakápneme trochou limety.
Trhané kuřecí? Zkoušela jsem aztím vepřové, ale o kuřecím slyším prvně. ALe podle fotek to vypadá perfektně, určitě vyzkouším. Děkuju :)
OdpovědětVymazatJe to taková odlehčenější varinta, chutná jinak než klasické trhané vepřové, ale taky moc dobrá :)
Vymazat