čtvrtek 30. dubna 2015

Jehněčí kebab s jogurtovým dipem

Grilování je pro mě symbol tepla, léta a pohody. Tyhle jehněčí kebábky jou příjemnou změnou oproti všem grilovacím klasikám. S jogurtovým dipem, salátem a pitou jsou krásně osvěžující a plné chuti. Tenhle recept i fotky k němu jsem vytvořila pro mall.cz, kde bude od počátku května probíhat grilovací soutěž. Na tu Vás ale ještě určitě upozorním, tohle je jen malá ochutnávka z grilovací série. 

Ingredience pro 4 osoby:


4 pita chleby

500 g mletého jehněčího
větší hrst čerstvých bylinek – petrželka a koriandr
2 - 3 stroužky najemno nasekaného česneku
půl najemno nasekané cibule
malá lžička drceného římského kmínu
sůl, čerstvě mletý pepř

Na jogurtový dip:


kelímek řeckého jogurtu
lžíce panenského olivového oleje
nasekaná máta
stroužek česneku utřený se solí

Postup:


1. Všechny ingredience na kebaby dobře rukou promícháme, zpracujeme v kompaktní hmotu a napícháme na dřevěné špejle, které jsme si předem namočili ve vodě. Především dobře osolíme a opepříme.

2. Jogurt smícháme s olejem, mátou a česnekem, dáme do lednice dobře vychladit.

3. Kebaby grilujeme, dáváme pozor aby se nevysušily, na chvíli na gril dáme z obou stran prohřát i pitu. Servírujeme s jogurtovým dipem a zeleninovým salátem.


2 komentáře:

  1. Mňam! Vypadá to tak skvěle, že z toho na mě úplně přeskočila letní nálada. Už se vidím někde v Řecku na terase.

    http://bitly.com/1Jo6uO8

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá fakt dobře, to musím zkusit :))

    OdpovědětVymazat