Můj recept:
Na 6 menších hlaviček:
200 g cheddaru, ale mám ráda i goudu
1 vejce
Čerstvá petrželka
Čerstvý pepř, sůl
¼ čerstvě nastrouhané tvrdé
housky
Žampionům nožíkem ukrájejte
nožičky a nakrájejte je na drobné kostičky. Sýr nastrouhejte, s rozumem osolte
a opepřete, smíchejte s kostičkami hub, vejcem, petrželkou a čerstvou
domácí strouhankou. Vše dobře smíchejte. Hlavičky pokapejte olivovým olejem,
osolte a naplňte připravenou nádivkou. Nebojte se, pokud máte náplň sušší,
portobello pustí šťávu a vše se krásně spojí. Žampiony dejte péct do vyhřáté
trouby na cca. 15 - 20 minut při 200°C. Na talíři ještě pokapejte olivovým olejem a zasypte petrželkou. Podávejte s čerstvou bagetkou.
Příště nejspíš ještě zkusím
přidat na kousky nasekané oloupané rajče, mám nějaké tušení, že by k tomu mohlo ladit...
Loupe se portobello před úpravou? Nebo se nechá klobouček ve slupce? Děkuji.
OdpovědětVymazatNeloupe, nechte ho ve slupce.
VymazatA jak se to pak jí? Já ho zatím vždy loupala...
VymazatJí se úplně běžně, vidličkou a nožem, jako přílohu mám ráda opečenou bagetku a zeleninový salát.
Vymazatsuper recept!
OdpovědětVymazatMyslíte, že bych mohla nahradit goudu nebo čedar parmezánem? jiný sýr zrovna doma nemám :( Děkuji za odpověď. Jana
OdpovědětVymazatJasně, jen ho dejte o něco méně :)
Vymazat