Ingredience:
2 střední jablka
Čtvrt kila hladké mouky
Půl litru mléka
2 vajíčka
1 pytlíček vanilkového cukru
1 lžíce rozpuštěného másla
1 lžíce cukru krystal
Špetka soli
Půl lžičky skořice
Olej na smažení
K podávání: Cukr moučka se skořicí/ javorový sirup/
tvaroh / ovoce. Prostě cokoli, co máte rádi.
Jablka si oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme
na stranu do mísy, přidáme půl lžičky skořice.
Oba cukry, lžíci másla a mléko smícháme v kastrůlku,
postavíme na plotnu a mléko prohřejeme, dokud se v něm máslo a cukr
nerozpustí.
Trochu vychladlou mléčnou směs přilijeme do mísy s jablkama
a přidáme hladkou mouku, vajíčka a špetku soli. Vše dobře metličkou promísíme. Pečeme
v lívanečníku na trošce oleje. Ještě
teplé obalíme v cukru moučka se skořicí nebo podáváme podle vlastních
preferencí.
Já mám ráda třeba i variantu s jahodami a javorovým sirupem. Jahody sice k podzimu moc nesedí, ale občas prostě neodolám, když je ještě někde zahlédnu.
Já mám ráda třeba i variantu s jahodami a javorovým sirupem. Jahody sice k podzimu moc nesedí, ale občas prostě neodolám, když je ještě někde zahlédnu.
Wow to vypadá úžasně. Máš mimochodem jedny z nejlepších fotek z foodblogů.
OdpovědětVymazatDíky Honzo, to je velká pocta :)
VymazatDíky moc za recept, risknul jsem zimní jahody a bylo to výborné :) mé foto http://instagram.com/p/VjWSi9RBOv/
OdpovědětVymazatSuper fotka!
Vymazatty vypadají úžasně! :) banánové už jsi zkoušela? ty jsou ještě lepší!
OdpovědětVymazatKdysi dávno jsem je zkoušela, možná se do nich znovu pustím, když slyším tu chválu :)
VymazatKdyž nemám lívanečník, půjdou mi i tak udělat ? :)
OdpovědětVymazatMyslím že jedna slečna mi o nich psala, že je dělala na normální pánvičce. Nebudou tak úhledné, ale na chuti jim to určitě neubere :)
VymazatMůžu to udělat z celozrnné mouky? :)
OdpovědětVymazatJasně! :)
VymazatVyzkoušela jsem.. Na mě byly moc vlhké.. Klasika bez jablek je rozhodně lepší :)
OdpovědětVymazat