Ingredience na 18 – 20 kusů:
Na těsto:
500 g měkkého tvarohu
250 g polohrubé mouky
2 žloutky
20 švestek
K podávání:
Tvrdý tvaroh ke strouhání
Máslo
Moučkový cukr
Skořice
Postup:
Měkký tvaroh, mouku a 2 žloutky
zpracujete v hladké těsto, které se nelepí. Těsto necháte asi 10 minut
odležet, a potom z něj začnete tvarovat knedlíky. Nejjednodušší je podsypat
těsto moukou, vyválet si válečkem plát, rozkrájet ho na 20 čtverců a do každého
zabalit jednu švestku bez pecky. Zabalte precizně, aby v těstě nebyly dírky,
protože by do knedlíků mohla natéct voda. Knedlíky vařte ve vroucí vodě cca. 10
minut, než vyplavou na hladinu. Podávejte
se strouhaným tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem. Dobrota!
Švestky lze samozřejmě nahradit i
jiným sezónním ovocem, např. meruňkami, borůvkami, na začátku léta jahodami, ….
Žádné komentáře:
Okomentovat