Pro 2 až 3 osoby budete potřebovat:
1 salát lollo biondo
1 plátek hovězí roštěné
2 červené papriky
2 brambory
Na horčicovo - medovou zálivku:
Trochu olivového oleje = cca. 3 lžíce
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce medu
Šťáva z ½ limetky
Postup:
Salát otrhejte, omyjte, osušte a
rozdělte na 2 nebo 3 talíře. Papriky si očistěte a rozkrájejte na čtvrtky, potřete
olivovým olejem a ogrilujte (buď pár minutek na kontaktním grilu, nebo na
normálním grilu, nebo prostě jen v troubě na vysokou teplotu), potom
vyndejte z grilu, opepřete, osolte a rozkrájejte na kousky. Brambory si
celé předvařte, nechte vychladnout a rozkrájejte. Maso si nakrájejte na
nudličky a opečte na pánvi na lžíci olivového oleje, osolte a opepřete. Na
salátové listy položte plátky hovězího, pečené papriky a brambory.
Dresing: Cca. 3 lžíce olivového oleje, 1 lžičku hořčice, šťávu
z limetky a 1 lžíci rozehřátého medu spolu dobře promíchejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat