Postupy jsou jednoduché, ingredience zná každý:
Grilovaná krkovička:
Tolik plátků krkovičky, kolik je
členů grilování
Olivový olej
Sůl
Pepř
Rajčatovo – cibulový dip:
2 rajčata
3 malé cibule
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce jogurtu
Čerstvé bylinky, které máte
nejraději
Sůl, pepř
Olej
Hranolky:
Olej na fritování
Asi 3 brambory na každou osobu
Čerstvé bylinky, které máte
nejraději
Sůl
Postup:
Cibulový dip:
3 malé cibule si nakrájejte na
proužky, hoďte na pánev s rozpáleným olejem, chvíli zprudka opékejte a
dávejte pozor, ať se vám cibule nespálí, potom teplotu snižte a nechte pozvolna
opékat asi 10 minut. Oloupejte si rajčata, rozsekejte na malé kousky a ke konci
přidejte do cibulové směsi, spolu opékejte ještě asi další 2 minutky, nechte
směs vychladnout. Přidejte 2 lžíce jogurtu, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř
a vaše oblíbené bylinky, osolte a opepřete.
Grilovaná krkovička:
Osolte, opepřete, zlehka potřete
olivovým olejem a grilujte. Netroufám si popisovat, jak se má správně grilovat,
na to by určitě vystačil celý jeden článek od nějakého odborníka na babrbecue.
Domácí hranolky s bylinkovou solí:
Hranolky jsou mámin recept –
úžasně jednoduchý, ale výsledek famózní. Brambory omyjte, osušte, se slupkou
nakrájejte na hranolky, fritujte ve fritovacím hrnci na 175°C dozlatova. Na talíři posypte
solí, kterou jste smíchali a utřeli s bylinkami. My jsme přidali
bazalku.
Taky jsem dělala nedávno cibulový dip, až na následný smrad z pusy jsem si vážně pochutnala, miluju ho!! :)
OdpovědětVymazatAhoj, chtěla bych vědět, jaké bylinky dáváte vy do cibulového dipu?
OdpovědětVymazatDěkuji za odpověď :-)
Já hladkolistou petrželku :)
Vymazatty hranolky vypadají velmi lákavě, ae zkusím je dnes v troubě jelikož dělám smažené cuketové placičky tak ať není vše smažené a nějaký dobrý dip k tomu... to bude dobrota a děkuji za inspiraci !!
OdpovědětVymazatNádhera, Terezko :) Nemám slov :) Hned o víkendu zkusím!
OdpovědětVymazat