úterý 7. června 2016

Topinka s avokádem a vejcem

Vždycky si něco oblíbím, a potom to pořád opakuji. Poslední dobou mám dva objevy, vlastně tři. Jógu, nový šaty a tuhle topinku s avokádem. Když chci udělat chlapci radost, vstanu dřív, rychle udělám vejce a máme hezkou snídani. Zkuste to taky. 



Ingredience:


4 vejce (nejlépe z nějakého prověřeného zdroje)
4 plátky chleba
1 - 2 avokáda
1 Gervais
sůl a pepř
lžička másla
jarní cibulka


Postup:

Na sucho si na pánvi opečte chleba, ještě trochu teplý namažte Gervais. Avokádo si vyloupněte ze slupky, nakrájejte na plátky, poklaďte na topinky a vidličkou rozmačkejte. Dobře osolte a opepřete. Vejce pozvolna upečte na másle tak, aby žloutek zůstal ještě trochu tekutý. Vejce položte na topinku a posypejte krájenou jarní cibulkou.


Můj tip:


Jestli hledáte inspiraci na další blesková jídla s nápadem, zkuste celou galerii Gervais:
bit.ly/gervaisbleskovky

5 komentářů:

  1. Super na tuhle dobrotu se dlouho chystám :) PS: v ingrediencích nemáš avokado

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Terko, myslím, že Ti z ingrediencí vypadlo avokádo.. Jinak recept vypadá moc dobře, hned zítra vyzkouším ;-) Hezký den, Maya

    OdpovědětVymazat