Domácí pečivo je pro mě symbol domova. Peču ho obvykle u rodičů, když se nás tam sejde hodně, ráno se všichni potkáme u snídaně, upečeme vejce od souseda, podáváme si přes stůl marmeládu, povídáme si a mám čas se na chvilku zastavit a vychutnat si snídani, kterou přes týden odbývám.
Ingredience:
500 g hladké mouky
350 g vody
15 g droždí
1,5 lžičky soli
Postup:
1. Mouku smícháme se solí, do vlažné vody rozmícháme droždí. V robotu smícháme mouku s vodou a droždím, necháme hnětacím hákem vypracovat jemné nelepkavé těsto. Jde to i rukou, ale dá to zabrat, tady bude třeba přisypat ještě trochu mouky na podprášení.
2. Těsto necháme kynout v míse zakryté potravinou folií asi hodinu a půl, nebo až zdvojnásobí svůj objem. Já mám ráda pomalé kynutí v lednici - míssu nechám přes noc v lednici a ráno už jen dotvaruji a nechám dokynout.
4. Necháme péct v troubě rozpálené na maximum asi 15 minut.
Za recept děkuju Marice s Jirkou z kitchenstory.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat