pátek 17. června 2016

Třešňový crumble

Je tady moje nejoblíbenější období roku. Stmívá se pozdě večer, je před prázdninami, brzy budu mít narozeniny a začínají růst třešně, co víc si přát? Tenhle crumble buď můžete uděat v jedné větší míse, anebo každému zapéct svou porci v malé mističce. Zkuste ho, pokud jste znudění z bublaniny. 

Ingredience na 6 zapékacích mističek:

400 g vypeckovaných třešní
cukr podle chuti
125 g mouky na křehké pečivo
75 g cukru krupice
90 g másla


Postup:


Třešně nakrájíme na menší kostičky a dáme na dno zapékacích mističek, posypeme cukrem podle chuti a podle toho, jak jsou sladké. Vedle do mísy si dáme na kostky nakrájené máslo, mouku a cukr a vypracujeme drobenku. To znamená, že prsty směs tak dlouho zpracováváme, až se začne hezky „žmolkovat“. Dokud je drobenka ještě trochu sypká, asi 1/3 nasypeme na třešně, zbytek drobenky ještě zpracujeme, až trochu povolí máslo a udělají se krásné hrudky. Zasypeme ovoce zbytkem drobenky a dáme péct do vyhřáté trouby 30 – 40 minut při 180°C. Dáváme ale pozor, protože ke konci pečení crumble hrozně lehce zčerná.


1 komentář:

  1. Vypadá to výborně, hned bych ochutnala :)
    https://touhyalasky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat