Máslovky jsou moje dětská láska. Tyhle domácí jsou opravdu plné másla a voní po pravé vanilce. Zkuste je, až budete chystat čaj o páté nebo si je vychutnejte jen tak se sklenicí mléka.
Ingredience:
300 g hladké mouky
1 vanilkový lusk
210 g másla + 10 g navíc
70 g moučkového cukru
100 g hořké čokolády
Postup:
1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme změklé máslo, prosátý moučkový cukr a obsah vanikového lusku. Ze všeho vypracujeme hladké těsto, to zabalíme do potravinové folie. Uložíme ho přes noc do lednice.
2. Předehřejeme troubu na 180°C. Z těsta vytvoříme sušenky tak, že vytvarujeme váleček a nakrájíme ho na plátky, nebo těsto rozválíte na placku a vykrájíme.
3. Sušenky skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 8-10 minut do zlatova.
4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu společně s 10 g másla. Hotové sušenky v rozpuštěné čokoládě do poloviny namočíme a necháme na mřížce vychladnout.
vyzerajú vynikajúco:)
OdpovědětVymazatDobrý den, zajímalo by mě, jestli jste ty sušenky na fotkách vykrajovala tvořítkem nebo krájela z válečku těsta. Děkuji! (Recept vypadá velmi lákavě, o víkendu vyzkouším :) )
OdpovědětVymazatMilá Blanko, je to dávno, co jsem je pekla :) Ale myslím, že to bylo z válečku. T.
VymazatLuxusní...nechápu že jsem je ještě nezkusila, jednoduché a elegantní ... a s tou čokoládou je to ještě lepší než tradiční koupený shortbread :) Díky :)
OdpovědětVymazatTaké děkuji za recept. Sušenky jsou velmi křehké a výborné!
OdpovědětVymazatDobrý recept. Moje dcera Anna řekl děkuji.
OdpovědětVymazat