Nemám ráda celer. Když se mi budete chtít pomstít, podstrčíte mi ho třeba do bramborového salátu. Ale tenhle celerový krém, to je úplně jiná situace! S křupavou slaninou a čerstvou petrželkou jsem ho ochtoná tolerovat.
Ingredience:
300 g celeru
1 větší brambora
1 smetana ke šlehání
500 ml zeleninového vývaru
1 cibule
3 stroužky česneku
lžíce másla
lžíce olivového oleje
lžička cukru
1/2 citronu
špetka muškátového oříšku
slanina a hladkolistá petrželka
slanina a hladkolistá petrželka
Postup:
1. Celer očistíme a nakrájíme společně s bramborami na kostičky. Na olivovém oleji s máslem opečeme najemno nakrájenou cibuli. Brambory s celerem přidáme k cibuli, dobře orestujeme a přidáme i na plátky nakrájený česnek. Zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.
2. Ponorným mixérem polévku rozmixujeme dohladka, rozředíme smetanou a případně ještě trochou vývaru. Polévku dosolíme, opepříme, ochutíme cukrem a citronem. Podáváme ozdobené hladkolistou petrželkou a opečenou slaninou.
Určitě tento recept vyzkouším. Celer mám velice ráda a pravidelně z něj připravuju celerové hranolky.
OdpovědětVymazatJá celer opravdu nemusím, tohle je ale výjimka :) Hranolky zní taky fajn!
VymazatVynikající...rychle uvařené :). Děkuji za tip
OdpovědětVymazatCelerová polévka a jeji vynikající recept jsem si hned zařadila mezi oblíbené jídlo ihned jak jsem ji uvarila. Dekuji za dobrou baštu.
OdpovědětVymazatTak to jsem moc ráda, že chutnala :) Tereza
VymazatVýborné!!!
OdpovědětVymazatDěkuji! :)
Vymazat