Čas od času uspořádám u nás doma setkání, na které pozvu všechny lidi, co jsme dlouho neviděli. Plánuju to vždycky v malých rozměrech, nakonec to skončí minimálně u 15 lidí u nás doma ve 2+kk, všichni se překřikují, smějou se a hrozně rádi jí. Já z toho mám nervy, aby všeho bylo dost a co mám vlastně připravit. Nakonec se vždycky sní úplně všechno, nic nezbyde a hlavně tyhle šneky se sní ze všeh jídel úplně první. Bez ohledu na to, jestli vedle ně postavíte mísu krevet, prostě to nejjednodušší je to nejoblíbenější.
Ingredience:
Na špenátové šneky:
1 plát listového těsta
balení mraženého listového špenátu
česnek
plátek másla
smetana 33% tuku - podle libosti
70 g slaniny nakrájené na kostiřky
70 g čedar
Na rajčatové šneky:
1 plát listového těsta
prosciutto asi 8 - 10 plátků
rajčatové pesto
70 g čedaru
Postup:
1. Nejdříve si opečeme slaninu na pánvi. Připravíme si špenát - dusíme v pánvi, podléváme smetanou, dobře osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a plátkem másla. Těsto si rozválíme na obdélník, navrstvíme na něj vychladlý špenát, posypeme slaninou a strouhaným sýrem. Zatočíme do rolády a nakrájíme na centimetrová kolečka. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem.
2. Na rajčatovou variantu rozválíme těsto, potřeme pestem, poklademe rovnoměrně prosciuttem a zasypeme čedarem. Dále už postupujeme stejně jako v bodu 1.
3. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 15 minut.
Můj tip:
Skvělou mraženou zeleninu, perfektní anglický čedar, slaninu i prosciutto seženete v Icelandu.
Vypadají úžasně! Můžu se zeptat jaké listové těsto kupuješ? Když vidím složení těch obyčejných tak mě přejde chuť :(
OdpovědětVymazatSkvělý nápad, takovéhle sedánky s přáteli mám také moc ráda a ráda hostím něčím dobrým. Šneky dělám vždy s rajčatovo-sýrovo-olivovou náplní a kořením oreganem, takže to jsou pak chuťově takové mini pizzy. Špenát je ale také skvělý nápad a určitě to s ním brzy vyzkouším!
OdpovědětVymazat