Abyste věděli, tak i na foodblogera někdy přijde tvůrčí krize. Jsou dny, kdy vůbec nevím, co mám uvařit. Obvykle to zachrání tenhle salát s hovězím steakem a horčicovo-medovou zálivkou. Do masa investujte, to je totiž to jediné, co se Vám na něm nemusí povést.
Ingredience:
1 hovězí steak (na tom to všecno stojí, investujte do něj)1 červená paprika
1 menší najemno nakrájená červená cibulka
mladé salátové listy (mladý špenát, červená řepa, polníček, rukola, kerblík, ...)
3 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce medu
Šťáva z ½ limetky
Postup:
Papriky si očistímě a rozkrájejíme na čtvrtky, potřeme olivovým olejem a ogrilujeme (buď pár minutek na kontaktním grilu, nebo na normálním grilu, nebo prostě jen na grilovací pánvi), potom je sundáme z grilu, opepříme, osolíme a rozkrájíme na kousky. Připravíme si steak (univerzální recept neexistuje, vždycky je nutné brát ohled na výšku masa, druh, požadované propečení). Já steak připravuju naprudko na pánvi a při 100°C dopékám v trobě asi dalších 10 - 15 minut.
V misce metličkou vyšleháme olivový olej, med, limetku a horčici. Salátové listy promícháme s dresinkem a grilovanou paprikou. Steak necháme v alobalu odpočinout, nakrájíme na koousky a navrstvíme na salát.
Za překrásný ručně malovaný talíř děkuji eshopu Á LA MAISON.
Žádné komentáře:
Okomentovat