pátek 19. února 2016

Spaghetti carbonara

Zjistila jsem, že mám pořád míň a míň času. Vlastně jsem to zjistila už dřív. Horší zpráva je, že v dohledných pár letech to asi nebude lepší. Dny, kdy jsem měla čas každý den vařit ubývají, bohužel. A čím míň toho času mám, tím víc si vážím volných chvilek, které můžu trávit v kuchyni. Každý den přemýšlím o tom, jaká jídla vymyslet, aby byla rychlá, dobrá a pokud možno i zdravá. Spaghetti carbonara splňují ta první dvě kritéria a mám je ráda.

Ingredience pro 2 osoby:


špagety (ideálně čerstvé)
100 g slaniny
40 g pecorina
40 g parmazánu
olivový olej
2 stroužky česneku
2 žloutky
sůl
pepř

Postup:


1. Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu. Zvolíme takové načasování, aby až se těstoviny dovaří, zrovna se dopekla i slanina.

2. Na pánvi s trochou olivového oleje opečeme slaninu do křupava, poslední minutku přihodíme nasekaný česnek. Vedle v míse si vyšleháme vejce s parmazánem, pecorinem a pepřem.

3. Uvařené špagety nenecháme příliš okapávat a ihned vhodíme na pánev se slaninou, promícháme mimo oheň s vaječnou směsí a přilijeme ještě 2 lžíce vody z uvařených těstovin. Podáváme ihned s trochou nastrouhaného parmazánu!

4 komentáře:

  1. Dostala jsem na ně chuť, ale večeři mám už uvařenou, tak snad zítra nebo pozítří určitě zkusím. :)
    Blog:Cooking With Lucy

    OdpovědětVymazat
  2. Skuste pri smazeni pridat rozmarin, ktory neskor vyhodite, nahradte zltka celym vajcom a pridajte hustu smotanu( nie kyslu). Bude to krasne kremove :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To pak už nejsou Spaghetti carbonara, ale něco jako "špagety ve smetaně" :)

      Vymazat