Předpověď počasí je božská, začíná prý 14 nejteplejších dní v roce a taky hlavní grilovací sezóna. Griloacích favoritů mám já osobně mnoho - od burgeru až po hermelín, dneska mám ale pro vás moji nejoblíbenější přílohu. Brambora ve slupce a k ní svěží pažitkový dip, v jednoduchosti je síla!
Ingredience na 4 porce:
8 - 12 brambor
250 g Lučiny nebo jiného termizovaného sýra
2 polévkové lžíce zakysané smetany
3 lžíce najemno nasekané pažitky
sůl a pepř
Postup:
1. Brambory si předem předvaříme tak, aby nebyly tvrdé, ale nůž jimi prošel ztěžka. Dáváme pozor, abychom je nerozvařili.
2. Brambory grilujeme na roštu ze všech stran asi 10 minut. Vedle brambor si na grilu opečeme i dva stroužky česneku, ty neloupeme, jen je na grilu necháme volně ležet, občas otočíme. Mezitím si připravíme pažitkový dip. Smícháme si lučinu, smetanu, pažitku, dobře osolíme a opepříme. Česneky si vyloupeme, rozetřeme a přidáme do omáčky. Teplé brambory rozkrojíme a navrstvíme na ně dip.
Žádné komentáře:
Okomentovat