neděle 14. června 2015

Grilovaný ananas s mascrapone

Mám ráda léto. K létu patří grilování. Tenhle grilovaný ananas je ideální tečka na závěr každého letního grilování. Zkuste ho taky, je lehký a má skvělou chuť.



Ingredience na 4 porce:


1 ananas nakrájený na plátky
2 lžíce rozuštěného másla
1 lžíce rumu
šťáva z půl limety
trochu šťávy z pomeranče
1 lžíce třtinového cukru
špetka mleté skořice

1 balení mascarpone
cukr podle chuti
vanilka
borůvky na dozdobení


Postup:


1. Nejdříve si připravíme marinádu na ananas. V mističce si rozpustíme máslo, přidáme špetku skořice, rum, šťávu z limety a pomeranče, rum a třtinový cukr. Každý plátek ananasu dobře potřeme marinádou, necháme v lednici uležet alespoň 2 hodiny. Rozpálíme gril a anans grilujeme z každé strany asi 2 minuty, až bude anans krásně měkký a zlatavý.

2. Mascarpone v mističce podle chuti osladíme, přidáme vanilková seminínka. Pokud je mascarpone příliš tuhé, rozředíme trochou mléka nebo smetany. Podáváme teplé, mascarpone se na ananasu krásně rozteče, dozdobíme borůvkami a při servírování zakápneme limetkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat