Třešně jsou symbol prázdnin, miluju prázdniny i třešně. U nás doma na jihu Čech rostou okolo silnic, první prázdninové dny jsem vždycky sedla na kolo, vylezla pro ně na strom a přejedla se jich. Bublanina je jedna z těch klasických receptů, které si podle mě zaslouží trochu vylepšit. Místo oleje máslo, místo vanilinového cukru pravou vanilku, trochu citronové kůry a máte skvělý dezert nebo letní snídani. Užijte si léto!
Jo a omluvte prosím kvalitu fotek, můj foťák je momentálně na údržbě a fotky jsou pořízené mým iPhonem.
Ingredience:
150 g změklého másla
125 g cukru krupice
125 g polohrubé mouky
3 vejce - žloutky a bílky zvlášť
lžička kypřícího prášku
kůra z jednoho bio citronu
lžička vanilkového extraktu (já si naložím lusky na pár týdnů do vodky) a pár semínek pravé vanilky
třešní kolik chcete (pozor jen aby se bublanina nerozpadala, když jich tam dáte moc)
Postup:
1. Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkou a citronovou kůrou, děláme to důkladně, aby ve směsi nezůstaly hrudky másla. Po jednom dobře zapracujeme všechny žloutky.
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vedle v míse smícháme mouku s kypřícím práškem a po částech na střídačku lehce oboje vmícháme do žloutkové směsi. Dortovou formu si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, těsto rozetřeme a poklademe na něj třešně.
3. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, bohužel jsem to nestopla přesně, ale odhduji to na cca. 25 -30 minut, pomocí špejle to ale stejně zjistíme nejlépe.
Recept super. Určitě udělám, ovoce je dost.
OdpovědětVymazatMůžu se zeptat na ten dvojitý hrníček na kávu? Kde se dá pořídit? Díky.
Mám plný mrazák jahod, mohla bych udělat bublaninu z nich? Doporučíte mi jahody před tím rozmrazit nebo raději ne? Díky ;-)
OdpovědětVymazatZrovna jsem si říkala, že bych mohla udělat bublaninu a ejhle, otevřu Foodlover a vyskočí na mě recept, který je mimochodem úžasný! :)
OdpovědětVymazatlooks delicious!
OdpovědětVymazatďakujem veľmi pekne za recept. koláčik bol výborný. vôbec nie suchý. :)
OdpovědětVymazat