Tenhle recept už tu někde určitě mám, je to ale moje oblíbená letní kreace, takže se o ni ráda podělím ještě jednou. Miluju vaření venku, když trávím čas u rodičů na venkově, vyndám si na zahradu všechno, co k potřebuji a vařím v jejich improvizované letní kuchyni. Tenhle salát připravuji vždycky při grilování, skvěle se hodí jako lehká příloha k masu či sýru. Pokud jste ho ještě nevyzkoušeli, určitě můžu doporučit.
Ingredience na 4 porce:
3 velké papriky (červené a žluté)
čerstvá máta a hladkolistá prtrželka
sůl, pepř
olivový olej
balzamikový ocet
citron
50 g sýru feta
hrst rukoly
Postup:
1. Celé papriky položíme na gril a necháme opéct ze všech stran do černa, trvá to asi 15 minut. Papriky vložíme do mísy, zakryjeme potravinovou fólií a necháme trochu zchladnout. Papriky zbavíme jádřinců a oloupeme slupku.
2. Papriky nakrájíme na proužky, přidáme mátu, petrželu a rukolu. Dobře zamícháme a dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a balzamikovým octem. Na závěr do salátu přimícháme i sýr feta, který jsme rozdrolili mezi prsty.
Žádné komentáře:
Okomentovat