pondělí 2. března 2015

Pětiminutová omáčka na těstoviny - rajčatová s ricottou

A je tu další ze série receptů pro zaneprázděnené. Tentokrát moje oblíbená a jednoduchá a omáčka na těstoviny.  Základem je dobrá ricotta a kvalitní rajčata, tady se opravdu nevyplatí šetřit. 

Ingredience na 4 porce:


200 g kvalitní ricotty - nejdůležitější ingredience v receptu, tak zainvestujte, ať to stojí za to
2 konzervy sekaných rajčat
1 červená cibule
3 stroužky česneku
1 lžička třtinového cukru
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl, pepř
parmazán

hrst čersvého špenátu


Postup:


1. Do pánve nalijeme olivový olej, nejdříve opečeme cibuli, a poté přihodíme dva na plátky nakrajéné stroužky česneku. Zalijeme rajčaty a necháme provařit, aby nebyla omáčka příliš vodová. Dobře osolíme, opepříme, přidáme 1 utřený stroužek česnku a lžičku třtinového cukru.

2. Omáčku odstavíme z tepla, necháme trochu vychladnout, přimícháme ricottu a štědrou dávku parmazánu, přihodímě testoviny a já ještě ráda přidávám hrst baby špenátu, který teplem hezky zavadne.

3. Na talíř můžeme ještě přidat pár kopečků ricotty, zakápnout olivovým olejem, zasypat bazalkou a parmazánem.


3 komentáře:

  1. To vypadá božsky! Na březen mám naplánovaný detox, ale v dubnu si je uvařím ;) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, vypadá fakt suprově a zároveň nenáročně :) Perfektní kombinace, určitě někdy zkusím! :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. uvařeno snězeno, je to skvělé, navíc bezmasé, i děti chválily.

    OdpovědětVymazat