Máme s mým tátou takovou tradici - když přijedu na víkend domů, vždycky pro něj něco upeču. Samozřejmě ne teda jen pro něj, ale má obvykle ze všech největší radost. On potom servíruje odpolední kávu, já zase dezert a je nám fajn. Mám takový tušení, že právě po něm mám v sobě kus požitkáře. Tentokrát jsem upekla klasický citronový chlebíček plný másla a vanilky.
Ingredience:
200 g třtinového cukru
225 g hladké mouky
4 vejce
1 bio citron - kůra a šťáv zvlášť
4 lžíce mléka
1 ks prášku do pečiva
vanilkový lusk
Postup:
1. Máslo si necháme dobře povolit a utřeme ho s cukrem, po jednom zašleháme důkladně vejce, mléko a šťávu z jednoho citronu.
2. Mouku si smícháme s práškem do pečiva, po částech zamícháme do tekuté směsi, přidáme vanilku a citronovou kůru.
3. Pečeme ve formě na chlebíček na 180°C asi 45 minut.
Můj Tip:
Pokud jste milovníci kávy s příchutí, zkuste moučník doplnit ještě šálkem se špetkou kávového koření od Jacobs tak, jako my. Citron s vanilkou se krásně pároval s citronovým chlebíčkem, teď mají ale v nabídce i další - chilli, skořice s pomerančem a Chai Latte.
Nádhera! to koření do kávy mám a je fakt skvělé, kombinace citron, vanilka, kardamon... lahůdka! hezký den! Svatava Coolinářka
OdpovědětVymazatVypadá to moc dobře! Určitě vyzkouším :-D
OdpovědětVymazathmm tohle by nám určitě moc chutnalo :)
OdpovědětVymazatúžasné fotky....nádhera...Věrka
OdpovědětVymazatAaaach, ten vypadá tak krásně šťavnatě. A tu vůni citronu cítím až sem :-) Krása.
OdpovědětVymazatwww.cookingwithsusa.blogspot.cz
Krásný a rychlý.... už nám chladne v kuchyni a ta vůně....neodolatelná...:-). Denisa
OdpovědětVymazatJe naozaj úžasný. Včera som ho urobila a veľmi sme si pochutnali:-D . Karin
OdpovědětVymazatKde jste prosím koupila to koření od Jacobs? Prolézám obchody a zatím jsem ho v žádném neviděla. Reakce prodavaček, když jsem se po něm ptala, raději nebudu zprostředkovávat dále... :-)
OdpovědětVymazatAhoj, můžu se zeptat jak velkou máš formu? Děkuji moc :-)
OdpovědětVymazatMarkéta
Dobrý den, mohla byste mi prosím poradit - po přidání posledního vajíčka se mi těsto vždycky srazí, existuje na to nějaký fígl? Nebo rada,co mám dělat jinak. Jinak úžasmý recept! Děkuji Zuzana
OdpovědětVymazatHezký večer Zuzko, a děje se to jen u toho posledního? A jak přesně se srazí? Tereza
Vymazat