sobota 8. září 2012

Ranní ovesná kaše s medem, jablky a skořicí

Sobotní snídaně si žádá něco dobrého. Pro mě je to ovesná kaše s medem, jablky a skořicí...

I když recept je každému vcelku jasný, dlouho jsem hledala ten správný poměr mléka a vloček tak, aby kaše byla tak akorát hustá.

Pro 2 osoby:

370 ml mléka
80 g jemných ovesných vloček
2 lžíce medu
půlka jablka nebo jiné oblíbené ovoce
skořice

Mléko nalijte do hrnce, přidejte vločky a na středním plamenu svařte, dokud kaše nezhoustne. Oslaďte medem a přidejte, co máte rádi - ořechy, lžíci jogurtu, maliny, broskve, rozinky, skořici, prostě co vás napadne...

Přátelská rada nakonec: hrnec i mističky hned odmočte, jinak už je nikdy neumyjete :)


5 komentářů:

  1. Nikdy mi takové jídlo nechutnalo.. ale asi mu dám po dlouhé době zase šanci, třeba mi tentokrát zachutná. :)
    Chci ti moc, moc, moc pochválit design, je parádní!

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Kamčo, i já mám své jiné snídaňové favority, ale ovesnou kaši mám jednou za čas moc ráda! Díky za pochvalu designu, dalo to práci, ale vyplatilo se! :) Tereza, FOODLOVER

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsi v redukční fázi, nebo nabírací? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jak jednoduche a moc dobre (: ke snidani nebo kdyz je chut na neco sladkeho (;

    OdpovědětVymazat