Před koncem roku vzpomínám a rekapituluju. Stala se spousta věcí, udělala jsem pro mě důležitá rozhodnutí, dočkala se nové kuchyně, zrealizovali jsme jednu novou tašku, ... hodně jsme cestovali, letos vlastně jen po Evropě. Musím říct, že cestování je něco, co mě baví pořád víc a víc. Ráda odjíždím, poznávám nové země, lidi, jídla a na konec se ještě radši vracím domů, nacházím věci tak, jak byly a vážím si toho, co doma mám. Nemám ráda prázdná cliché, ale znáte to moudro s knihou a čtením jen jednoho listu? Že svět je jako kniha a ti, co necestují, čtou jednu její stránku. Pro mě je v tom kus pravdy, hrozně ráda bych přečetla co nejvíc z tý knihy. Neříkám, že kdo necestuje, dělá chybu, nehodnotím to, jakože je to špatně, to jen abych předešla nějakým nedorozuměním. Je mi jasné, že ne všichni cestovat můžeme a někoho to prostě vůbec neláká. Navíc pro někoho znamená velká cesta vyjet z domova do Prahy, pro někoho začíná dobrodružství, až když je deset tisíc kilometrů od domova. Jen sama na sobě vidím, že cestování mě obohacuje, dělá spokojenější a štastnější. A tohle je taková malá vzpomínka na vánoční Londýn. Každý den jsem si dala tuhle pravou anglickou snídani a neměla jsem při tom nejmenší výčitku, protože denně jsme po Londýně ušli 20 kilometrů pešky. Tak se totiž stejně nějkrásněji poznává cizí město. A když teď o Vánocích mám trochu víc času než jindy, vstala jsem jedno ráno dřív a udělala Londýn na Žižkově.
Ingredience:
toastový chléb
dobrý černý čaj (kdo chce s mlékem)
fazole v tomatové omáčce
vejce
párečky
slanina - ale ta opravdová, ve formě silných plátkůch, která se musí před podáváním osmažit
rájčátka a pokud chcete, tak i žampiony
Postup:
Postup je opravdu jednoduchý. Nejdříve usmažíme párečky, slaninu, vajíčka a rajčátka. Ideální je použít dvě pánve, vše dělat naráz, aby při servírování bylo všechno teplé. Těsně před koncem otoustujeme chleba a prohřejeme fazolky. Potom si na chvíli zase zdřímneme a jdeme si rovnou zaběhat.
Můj tip:
Skvělou slaninu za rozumné peníze seženete v Icelandu. K tomu tam můžete přihodit ještě anglický černý čaj a taky párečky. A když už jsme u toho, mají bezkonkurenční Chedar za pár korun.
Vypadá to velmi chutně, přestože já dávám ráno přednost jiným chutím :) Obvykle snídám chleba s žervé obložený šunkou či sýrem a zeleninou nebo ovesnou kaši s čerstvým ovocem :)
OdpovědětVymazatbára.kára blog
Iceland v Praze? Wow, to jsem vůbec netušila. Sice v UK to je hodně discont, ale tady to vidím jako super alternativu k M&S. Některé britské potraviny mi v Čechách celkem chyběly. Děkuju za tip ;-)
OdpovědětVymazatAno ano, Iceland je už i v Praze. Já tam chodím právě kvůli těm britským potravinám. Slanina je tam super, to samé chedar a opravdu za zlomeček ceny oproti MS.
Vymazat