Moje nová životní fáze - práce 5 dní v týdnu. Zatím se s tou novou fází sžívám, na komplikované recepty přes týden nemám čas, ale zároveň se nechci vzdát kvalitního jídla. Proto tady budete teď častěji vídat recepty, které dokážu zrealizovat tak do půl hodiny. Tenhle koláč přesně splňuje popsaná kritéria, příprava je jednoduchá a v troubě se o něj nemusíte starat. Lučina mu dodá krásnou jemnou a trochu slanou chuť, když kus zbude, ráda si ho zabalím s sebou na oběd, tentokrát se mi to ale nepoštěstilo.
Ingredience:
400 g Lučiny (té základní)
4 vejce
100 g ementálu
3 cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
olivový olej
sůl, pepř
Postup:
1. Rozválíme si listové těsto, vyložíme jím koláčovou formu, kterou jsme si předem vymazali nebo do ní rozprostřeli pečící papír. Těsto pokryjeme pečícím papírem, nasypeme na něj k zatížení luštěninu nebo třeba malé kamínky a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C, pečeme asi 10 minut, potom sundáme luštěninu a pečeme ještě dalších pár minutek.
2.V mezičase si připravíme náplň. Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji a na poslední minutu přidáme prolisovaný česnek. V míse metličkou promísíme lučinu s vejci, dobře osolíme, opepříme a přihodíme asi 50 g najemno nastrouhaného ementálu.
3. Na dno koláče rovnoměrně rozprostřeme cibulku s česnekem, přelijeme směsí lučiny a dáme péct do trouby, teplotu ztlumíme na 180°C, pečeme celkem asi 20 - 30 minut, dokud lučina nemá pevnou konzistenci a koláč krásnou zlatavou barvu. 10 minut před koncem pečení na koláč naskládáme na plátky nakrájená rajčata (směs z lučiny je docela řídká a rajčata by propadala na dno).
Parádny koláč. Robievam podobný. Namiesto paradajok skúste použiť tak 200 g opraženej hlivy.
OdpovědětVymazatTo vypadá naprosto geniální, je to jednoduché, rychlé, to by šlo i tady na koleji :-) Díky za tip ;-) bára.kára blog
OdpovědětVymazatSuper jednoduché a vypadá to krásně. Určitě vyzkouším. S listovým těstem se dají dělat zázraky :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazatKoláč vypadá opravdu náramně. Díky za skvělou inspiraci na pečení.
OdpovědětVymazat