Seznamte se s naším rodinným hitem letní sezóny, podmáslová buchta! V létě se nám nikomu nechce v kuchyni trávit více času, než musíme, pokud nás přece jen honí mlsná, saháme po bleskurychlých receptech. Koláč z podmáslí tuhle podmínku splňuje dokonale! Těsto máte připravené za pár minut a podmáslí dodá moučníku perfektní vláčnost, žádná dusivá buchta! Ovoce můžete použít jakékoli se vám zamane, skvělý je rybíz, máme ale ozkoušené i maliny, borůvky, meruňky nebo jahody.
Ingredience na 1 plech :
Hrnečkem myslím nejobyčejnější čtvrtlitrák.
3 hrnky hladké mouky (polovinu nahrazuji špaldovou)
1 a půl hrnku cukru
1 hrneček oleje
2 hrnečky podmáslí
1 balíček vanilkového cukru
2 lžičky jedlé sody
2 vajíčka
libovolné ovoce
na drobenku - 80 g másla, 80 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky
Postup:
Ingredience na těsto smícháme v míse a ručním šlehačem nebo metličkou šleháme tak dlouho, než směs nebude krásně hladká. Plech vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou mouku, těsto nalijeme na plech a poklademe ovocem podle libosti. Kdo chce, může navrch ještě přidat drobenku. Drobenku připravíme tak, že všechny ingredience v míse prsty zpracováváme tak dlouho, až budeme mít hezké hrudky.
Pečeme na 180°C cca. 30 minut, koláč kontrolujeme, každá trouba peče jinak.
Pečeme na 180°C cca. 30 minut, koláč kontrolujeme, každá trouba peče jinak.
Jeeeee, nechtěla byste si mě vzít?
OdpovědětVymazatVy byste mně pekla, já bych to jedl :) oba bychom byli spokojeni...
Jéé, víte, že tohle je moje první nabídka k sňatku? :) Zní to lákavě! :)
VymazatVypadá skvěle! Já dělám hodně podobný letní ovocný koláč, jen místo podmáslí dávám jogurt (asi hlavně proto, že podmáslí vždycky hned vypiju, ale jogurtů máme nekončící zásoby - miluje je totiž naše kočka :)
OdpovědětVymazatJogurtový je taky skvělý, máte pravdu :)
Vymazatdnes jsme vyzkoušeli a upekli s broskví,koláč je výborný, jen se zaprášilo :-) krásně vláčný, děkuji za recept :-) Bára.
OdpovědětVymazatNení zač Báro, taky miluju, jak je vláčný, žádná dusivá buchta :)
VymazatVynikajici, vynikajici, opravdu fantasticka buchta, nesnasim ty moc suche. Tato je vlacna a delam ji uz ted kazdy tyden. Je to ma favoritka a navic je velmi jednoducha! Moooc dekuji za skvely recept, podmasli je v tom opravdu vyborne.
OdpovědětVymazatUž se peče, díky za tip :)
OdpovědětVymazatVýborný koláč, co měl úspěch. Ozkoušeno a určitě jsem ho nedělala naposledy. :)
OdpovědětVymazat