úterý 13. října 2015

Teplý sýrový toast

Včera ráno přišla ta chvíle, kdy mi naplno došlo, že přišel podzim. Období, kdy dny jsou krátké, ráno je mrazík, nakupuju teplé svetry a doma vařím horké polévky. Je zvláštní, že se mi s ročním obdobím úplně přirozeně mění i chuť, zatímco ještě před měsícem jsem jedla spoustu syrové zeleniny, dneska na ní nemám vůbec chuť a najednou sahám po mase, teplých a vydatných pokrmech. Jedním z nich je tenhle suprjednoduchý sýrový sandwich.  Zvládne ho i dítě a chutná všem. Stačí Vám 4 ingredience. Nejdůležitěší z nich - kvalitní chedar a skvělé britské máslo jsem pořídila v Iceland. Nejradši mám jejich britskou řadu (pro anglickou snídani mám slabost), mimo to mají i moc fajn mraženou zeleninu, se kterou mám pro případ nouze napěchovaný mrazák. Nejvíc mě ale baví, že vše u nich pořídíte za férovou cenu.


Ingredience na 2 toasty:


4 plátky toastového chleba
2 lžíce másla
2 lžičky horčice
4 lžíce strouhaného chedaru


Postup:

1. Rozpálíme si pánev (nesmí být příliš horká, chléb by se brzy spláli a máslo přepálilo), jeden plátek chleba z jedné strany potřeme horčicí, druhý máslem. Do pánve vhodíme kousek másla, vložíme plátek chleba potřený horčicí - horčicí navrch. Zasypeme nastrouhaným chedarem a počkáme, až se chléb zespoda opeče do zlatova a sýr nahoře trochu rozpustí.

2. Plátek chleba se sýrem přiklopíme plátkem pomazaným máslem, celý toast otočíme a opečeme ještě z druhé strany do zlatova. Podáváme ještě teplé se salátem.



1 komentář: