úterý 14. března 2017

Hrášková pomazánka na křupavé topince

Chléb, ten tradiční český, s pořádně křupavou kůrkou, hezky vypečený a voňavý, to je moje láska. Je to jedna z věcí, které bych se nechtěla nikdy vzdát. Podle Klasy je chléb potravinou měsíce března. Víc než u kterékoliv jiné suroviny je tady totiž rozhodující jeho kvalita. Já mám raději ten klasický kyselejší s vyšším podílem žitného kvasu a žitné mouky. Na ten mi babička mazala poctivou dávku másla a dodnes je to snad mé nejoblíbenější jídlo vůbec. 

Ukrojte si krajíc, opečte ho dokřupava a namažte na něj svěží hráškovou pomazánku. Je to můj tip na příjemnou jarní snídani. Mimochodem, všimli jste si, že jaro je tu?

Ingredience:


50 g čerstvého smetanového sýra
150 g mraženého či čerstvého hrášku
šťáva z 1/2 citronu
4 lístky máty
sůl, pepř

4 krajíce dobrého chleba
lžíce másla

2 vařená vejce

Postup:


1. Hrášek necháme rozmrznout, přidáme smetanový sýr a mátu, dobře osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávu. Vše rozmixujeme do hladka (v robotu či tyčovým mixérem).

2. Krajíce chleba namažeme slabou vrstvou másla. Opečeme na grilovací pánvi z obou stran, potřeme pomazánkou a pokladame nakrájeým vejcem. Dobře opepříme, posypeme lístky máty.


Žádné komentáře:

Okomentovat