Můj nejoblíbeněší nanuk, Míša. Zkusila jsem ho připravit doma, kupovaný Míša ve svém legendárním obalu určitě nemá konkurenci, o tom žádná. Tahle domácí variace s pravou vanilkou a spoustou tvarohu je ale taky skvělá. Pokud budete mít po ruce čerstvé ovoce jako jsou meruňky, borůvky nebo třeba jahody, stačí je do nanuku rozmačkat a rázem máte i verzi a ovocem. Do počasí jako je teď neznám nic lepšího!
Ingredience na 4 nanuky:
150 g tvarohu
150 g zakysané smetany
100 ml smetany ke šlehání
cukr podle chuti
vanilka nebo domácí vanilkový cukr
čokoládová poleva - já obvykle používám kvalitní čokoládu rozpuštěnou s trochou tučné smetany
Postup:
1. V míse si dobře rozmícháme tvaroh se zakysanou smetanou, přidáme vanilkový cukr, vanilku a osladíme podle libosti. Míra cukru je skutečně jen na Vašem uvážení, každý máme svou "cukrovou hranici" někde jinde.
2. V druhé míse si ručním mixérem vyšleháme smetanu v šlehačku, nemusí být úplně tuhá. Šlehačku mixérem zašleháme do tvarohové směsi. Směs rozdělíme do 4 formiček na nanuky, dáme do mrazáku a necháme přes noc zmrznout.
3. Pokud chceme, nanuky potřeme čokoládovou polevou.
dělala jsem a bylo to výborné :-)
OdpovědětVymazathttp://pecemeslaskou.blogspot.cz/
Dobrý den, mohu se zeptat odkud máte formy na nanuky ?
OdpovědětVymazatZ nějakých úplně obyčejných domácích potřeb :)
Vymazat