Stránky

úterý 13. října 2015

Teplý sýrový toast

Včera ráno přišla ta chvíle, kdy mi naplno došlo, že přišel podzim. Období, kdy dny jsou krátké, ráno je mrazík, nakupuju teplé svetry a doma vařím horké polévky. Je zvláštní, že se mi s ročním obdobím úplně přirozeně mění i chuť, zatímco ještě před měsícem jsem jedla spoustu syrové zeleniny, dneska na ní nemám vůbec chuť a najednou sahám po mase, teplých a vydatných pokrmech. Jedním z nich je tenhle suprjednoduchý sýrový sandwich.  Zvládne ho i dítě a chutná všem. Stačí Vám 4 ingredience. Nejdůležitěší z nich - kvalitní chedar a skvělé britské máslo jsem pořídila v Iceland. Nejradši mám jejich britskou řadu (pro anglickou snídani mám slabost), mimo to mají i moc fajn mraženou zeleninu, se kterou mám pro případ nouze napěchovaný mrazák. Nejvíc mě ale baví, že vše u nich pořídíte za férovou cenu.


Ingredience na 2 toasty:


4 plátky toastového chleba
2 lžíce másla
2 lžičky horčice
4 lžíce strouhaného chedaru


Postup:

1. Rozpálíme si pánev (nesmí být příliš horká, chléb by se brzy spláli a máslo přepálilo), jeden plátek chleba z jedné strany potřeme horčicí, druhý máslem. Do pánve vhodíme kousek másla, vložíme plátek chleba potřený horčicí - horčicí navrch. Zasypeme nastrouhaným chedarem a počkáme, až se chléb zespoda opeče do zlatova a sýr nahoře trochu rozpustí.

2. Plátek chleba se sýrem přiklopíme plátkem pomazaným máslem, celý toast otočíme a opečeme ještě z druhé strany do zlatova. Podáváme ještě teplé se salátem.



1 komentář: