Stránky

neděle 5. listopadu 2017

Čokoládová bábovka

Symbol neděle? Bábovka. Je to taková jistota, ke které se vracím vždycky, když nemám nápad na nic jiného nebo když toho doma moc nemáme a přesto chci něco upéct. Tahle je s máslem a čokoládou. Skvělá na upršené zimní odpoledne, když si k ní uvaříte čaj nebo kakao, bude vám dobře. 

Ingredience:


120 g másla
3 vejce
1 prášek do pečiva
100 g dobré čokolády
75 ml smetany ke šlehání
75 ml kávy (pokud nemáte v dezertech kávu rádi, můžete místo kávy přidat stejné množství smetany)
300 g hladké mouky
140 g třtinového cukru
3 lžíce kakaa


Postup:


1. Rozklepneme si vejce do větší mísy, přidáme cukr a vše vyšleháme, až vejce zbělají a jsou napěněná. Do této směsi přidáme rozpuštěné máslo, kávu, smetanu.

2. Do tekuté směsi postupně přimícháváme mouku s práškem do pečiva a na jemno nakrájenou čokoládu. 

3. Bábovkovou formu si dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do formy a stěrkou na povrchu uhladíme.

4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 C asi hodinu.Bábovku vyklápíme z formy ještě, když je trochu teplá.